Zaměstnanci ostravské huti si v novém roce polepší v průměru o 2 000 korun měsíčně

Ostrava 7. ledna 2019 - Vedení společnosti ArcelorMittal Ostrava a odborové organizace se pro rok 2019 dohodly na trvalém nárůstu mezd do tarifní složky, který i s náhradami činí průměrně 2090 Kč měsíčně na zaměstnance. Dále bude v lednovém výplatním termínu vyplacena jednorázová mimořádná odměna v průměrné výši 9 100 korun na zaměstnance. Nově mohou zaměstnanci získat také další procento z průměrného výdělku při překročení hospodářského výsledku.

„Vždy usilujeme o odpovídající ohodnocení zaměstnanců, chceme, aby naše mzdy byly konkurenceschopné a přitáhly do naší firmy ty nejlepší zaměstnance. Mimo to máme velmi propracovaný systém sociálních výhod a benefitů a také mechanismus, jak se se zaměstnanci dělit o zisk firmy,“ uvedla Veronika Muroňová, ředitelka pro personalistiku v ArcelorMittal Ostrava.

Zaměstnancům ostravské huti ArcelorMittal zůstávají i stávající benefity.

„V platnosti pro letošní rok zůstal i komplexní systém sociálních výhod a benefitů, k nimž patří například týden dovolené navíc, příspěvky na penzijní a životní pojištění až 1800 Kč měsíčně, zvláštní odměny při pracovních výročích, narození nebo osvojení dítěte, na zdravotní pobyty dětí a při odchodu do důchodu,“ vyjmenovala Muroňová.

K výhodám patří také rekondiční lázeňské pobyty a zdravotní programy, poskytování finanční výpomoci v těžkých životních situacích či bezúročných půjček na bydlení. Firma také přispívá na závodní stravování a na sportovní a kulturní vyžití jak zaměstnanců, tak i jejich dětí.

Ostravská huť spolu s dceřinými společnostmi dává práci 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2018 (bez započtení platů managementu) činil 39 180 korun.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal má v Moravskoslezském kraji 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2018 činil 39 180 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.