Pracovníci z ostravské huti už podesáté pomáhali neziskovým organizacím v regionu

Ostrava, 30. listopadu 2017 - Firemní dobrovolnictví umožňuje zaměstnancům huti ArcelorMittal Ostrava vyměnit jeden pracovní den za den pomoci v neziskové organizaci. Letos tuto možnost využilo 72 zaměstnanců huti ArcelorMittal Ostrava, kteří strávili dohromady 540 hodin v 16 neziskových organizacích v Ostravě a Frýdku-Místku. Desátý ročník Dne dobrovolnictví je vrcholem celoroční dobrovolnické činnosti ostravské huti a zaměstnanci se v říjnu a listopadu zapojili do bezpočtu pomocných prací.

„Pracovní náplň našich dobrovolníků byla opravdu rozmanitá: asistovali klientům několika zařízení, sázeli stromy, uklízeli zahrady, malovali místnosti, štípali dřevo, vyráběli vánoční ozdoby a mnoho dalšího,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Například tři zaměstnankyně se zapojily do výroby vánočních dekoračních předmětů v obecně prospěšné společnosti Dlaň životu. Výtěžek z prodeje těchto výrobků podpoří činnost Poradny pro maminky, ve které společnost zdarma organizuje osvětové besedy s odborníky a další aktivity pro maminky a jejich ratolesti. Další skupina pomohla v Charitě sv. Alexandra s montážními pracemi v dílnách a tříděním plastových víček k recyklaci. Další dobrovolníci z řad našich pracovníků pak dělali společnost klientům frýdeckomístecké charity v Oáze pokoje nebo pomáhali v Domě pokojného stáří.

Z dobrovolnické práce zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava se stala dlouholetá tradice a neziskové organizace pomoc velice vítají. „Velmi si vážíme ochoty a píle všech šesti dobrovolníků, kteří pracovali dokonce nad rámec domluvených hodin. Díky nim máme krásně zabalených 550 rodinných kalendářů a 1200 krabiček s čajem pro dobré manželství, které budeme prodávat na vánočních trzích a v našem on-line obchůdku. Výtěžek prodeje pomůže rodinám, které se ocitly v tíživé situaci,“ ocenila pomoc Lenka Daňová z Centra pro rodinu a sociální péči.

„Každá pomoc ze strany firemních dobrovolníků je neocenitelná a věřím, že bude pokračovat také v příštím roce,“ uvedla Marina Petrová z Charity Frýdek-Místek.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 250 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2015 činil 34 615 korun. Díky nadstandardní ekologizaci dokončené v roce 2015 vyrábí společnost surové železo i ocelové výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 konkrétních ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.

Zaměstnanci AMO třídí víčka v charitě sv. Alexandra

Zaměstnanci AMO uklízeli zahradu v MŠ a ZŠ speciální Diakonie ČCE

Zaměstnanci AMO vyráběli vánoční věnce v obecně prospěšné společnosti Dlaň životu