Zaměstnanci ostravské huti získali pro neziskové organizace více než 600 tisíc korun

Ostrava 30. května 2018 – Ostravská huť se svými dceřinými společnostmi již po dvanácté darovala peníze neziskovým organizacím v Moravskoslezském kraji. Celkově rozdělila mezi 38 dobročinných projektů finanční příspěvek ve výši 606 953 korun. Do grantového programu přihlašovali projekty sami zaměstnanci huti, kteří s neziskovými organizacemi aktivně spolupracují. Finanční dar přispěje k rozvoji školek, volnočasových aktivit dětí či handicapovaných.

„Mnoho našich zaměstnanců se ve svém volném čase věnuje dobročinným aktivitám. Proto jsme je i letos podpořili v jejich úsilí a přispěli na projekty, na kterých se dlouhodobě podílejí. Za 12 let existence zaměstnaneckých grantů jsme věnovali 5 710 846 korun mezi 481 neziskových projektů v regionu,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Žádost o grant mohli podat všichni zaměstnanci, kteří se dlouhodobě angažují v neziskovém sektoru. Letos této možnosti využilo 79 pracovníků. Ze žádostí vybraly komise 38 projektů, které mají největší společenský dopad, a rozdělila mezi ně 606 953 korun. Každý z projektů získal příspěvek v rozmezí 5 000 - 30 000 korun.

Jednou z podpořených neziskových organizací je Český svaz včelařů v Ostravě Zábřehu, který získal příspěvek na obnovu zařízení pro léčbu včelstev. Tradičně byl velký zájem o finanční podporu volnočasových aktivit dětí; letos huť podpořila například Tělovýchovnou jednotu Sokol Baška, kde fotbal slaví 80. narozeniny. Další příspěvky putovaly neziskové organizaci Centrum pro rodinu a sociální péči jejímu integračnímu klubu Brána, který pořádá program pro mladé lidi se zdravotním postižením, nebo Sportovnímu klubu vozíčkářů na letní tábor.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.