Ekologizace Liberty Ostrava a.s.

Liberty chce zvýšit počet žen ve vedení svých podniků

Zpravodaj Liberty Ostrava

Liberty Ostrava a.s.

Kvalitu trubek v rourovně ostravské huti Liberty bude nově kontrolovat plně digitalizovaný systém za 35 milionů

Ostrava 28. května 2019 – Liberty Ostrava investuje 35 milionů korun do nové zkušební linky pro nedestruktivní kontrolu bezešvých trubek v rourovně. Starý analogový systém bude nahrazen novým, plně digitálním, který splňuje nejnáročnější požadavky norem. Investice přinese především rozšíření zkušebního rozsahu linky i možnost dodávat trubky pro náročnější aplikace. Dokončení je plánováno na leden 2020. Dodavatelem nového digitálního systému bude firma Institut Dr. Foerster z Německa, která v oboru patří ke světové špičce.

„Tento projekt je další fází procesu digitalizace našich provozů a přizpůsobení se novým požadavkům norem a zákazníků. Instalace nového zkušebního systému nám zároveň umožní rozšířit nabídku trubek zejména o kotlové trubky menších průměrů, které jsme dříve nebyli schopni testovat,“ uvedl Michael Hermann, ředitel pro údržbu a investice rourovny v Liberty Ostrava

Trubky z produkce provozu Malého Stiefelu ostravské rourovny, které se používají pro rozvody plynu nebo ropy, pro kotle, výměníky tepla i ocelové konstrukce, se dosud kontrolovaly pomocí analogového systému z roku 1996. Nová zkušební linka za 35 milionů korun umožní nedestruktivní testovaní celého rozměrového sortimentu Malého Stiefelu, tedy bezešvých trubek průměru 21.3 mm – 140 mm.

Liberty Ostrava a.s. ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. Huť má s dceřinými společnostmi 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2018 činil 39 180 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí.

Tiskové zprávy PhDr. Barbora Černá Dvořáková, MBA - tisková mluvčí >