Smlouva o prodeji válcoven plechu ve Frýdku - Místku mezi ArcelorMittal a polskou firmou Stalprodukt dnes nabyla platnosti

28. února 2018 - Společnosti ArcelorMittal S.A., jediný akcionář huti ArcelorMittal Ostrava, a Stalprodukt S.A., polský výrobce oceli, dnes dokončily transakci prodeje válcoven plechu ve Frýdku - Místku (nyní GO Steel Frýdek Místek a.s.). Smlouva nabyla platnosti poté, co antimonopolní úřady v Německu, Rakousku a Turecku vydaly souhlas s touto transakcí.

Závod ve Frýdku-Místku je specializovaným výrobcem elektrotechnické oceli, dodávajícím výrobky na velmi úzce zaměřený segment trhu. Doposud byl jediným výrobcem orientované elektrotechnické oceli ve skupině ArcelorMittal. Proto se skupina rozhodla prodat závod společnosti, která se na tento segment soustředí.

ArcelorMittal Ostrava zůstává i nadále důležitou součástí skupiny, jak dokládají investice v období 2003 – 2017 ve výši 20 miliard korun, z čehož více než 8 miliard bylo investováno do ekologických projektů a 12 do růstu, modernizace, bezpečnosti a dalších oblastí. K největším projektům patří například modernizace zařízení pro kontinuální odlévání oceli, odprášení aglomerace, modernizace ohřívačů vzduchu pro vysokou pec nebo modernizace válcovny pro zavedení výroby pružinové oceli.

GO Steel Frýdek Místek vyrábí orientované elektrotechnické plechy určené například pro generátory, transformátory a motory, a za studena válcované plechy. Má 460 zaměstnanců, celková výrobní kapacita je 100 000 tun.

O skupině ArcelorMittal
Skupina ArcelorMittal je největší ocelářskou a těžební společností na světě, která působí ve více než 60 zemích světa a v 18 zemích provozuje výrobní závody. Zaujímá vedoucí postavení na všech hlavních trzích s ocelí: v automobilovém průmyslu, stavebnictví, v sektoru obalové oceli a oceli pro výrobu domácích spotřebičů. Je špičkou ve výzkumu a vývoji, vlastní významné zdroje surovin a výkonné distribuční sítě. Je jedním z pěti největších producentů železné rudy a koksovatelného uhlí. V roce 2017 dosáhla skupina ArcelorMittal tržeb ve výši 68,7 miliardy USD, vyrobila 93,1 milionu tun surové oceli a vyprodukovala 57,4 milionu tun železné rudy. Skupina je kótována na burzách cenných papírů v New Yorku, Amsterdamu, Paříži, Lucembursku, Barceloně, Bilbau, Madridu a Valencii. Více informací na www.arcelormittal.com.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců.