Ostravská huť oslaví začátek léta Tancem pro život. Tradiční akcí letos podpoří ordinaci pro chudé a obnovu mokřadů

Ostrava 26. června 2018 - Letos je tomu přesně 10 let, kdy ostravská huť ArcelorMittal poprvé podpořila festival Colours of Ostrava a od samého počátku stojí také za Festivalem v ulicích. Na oba festivaly už několik let přináší akci Tanec pro život, jejímž krédem je bavit se a pomáhat. I letos čeká na návštěvníky obou festivalů v tanečním stanu taneční party, na které se nejen pobaví, ale zároveň pomohou dobré věci.

V interaktivním stanu návštěvníci napodobují choreografie předváděné profesionálními tanečníky. Za každý správný pohyb získávají návštěvníci body, které huť převede na peníze. Ty pak pošle neziskovým organizacím v kraji. Účastník tance má na konci svého výkonu možnost volby, kterému projektu vytančené prostředky přidělí.

„Od roku 2010, kdy je Tanec pro život součástí ostravských festivalů, už si v tanečním stanu ArcelorMittal zatančilo skoro 40 tisíc návštěvníků. Pro 31 organizací v Moravskoslezském kraji vytancovali celkem 3,3 milionu korun,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb v ArcelorMittal Ostrava.

Letos huť spolu s návštěvníky festivalů podpoří projekt Armády spásy, která otevřela ostravskou ordinaci pro chudé, a z vytančených peněz bude poskytovat nejen zde, ale i v terénu, odbornou lékařskou péči všem potřebným. Zároveň bude zdravotní péči doplňovat i preventivními programy, vzděláváním a osvětou zdravotních pracovníků s cílem zlepšovat péči o lidi bez domova.

Druhým projektem, na jehož podporu si můžou návštěvníci zatančit, je obnova mokřadů v povodí řek Ostravice a Morávky. Ty jsou přirozenou a potřebnou zásobárnou vody v krajině, ale také místem pro ohrožené rostliny. O mokřady bude pečovat Český svaz ochránců přírody Salamandr.

„Na návštěvníky čeká nejen taneční rozptýlení, ale i další zajímavé aktivity. O zábavu v městečku kolem stanu Tanec pro život se postarají neziskové organizace, které jsme prostřednictvím Tance podpořili nebo podporujeme: Armáda spásy, Český svaz ochránců přírody Salamandr, Mental Café a Mobilní hospic Ondrášek,“ dodává Monika Pěnčíková.

Městečko kolem stanu ArcelorMittal Tanec pro život budou obývat neziskové organizace, s nimiž huť v rámci Tance pro život spolupracuje. Ve stánku Mobilního hospice Ondrášek si budou moci návštěvníci vyrobit oblíbenou festivalovou čelenku, v mobilní kavárně Mental Café pro ně obsluha připraví výbornou kávu. U stánku ČSOP Salamandr si vyzkoušejí malování na kameny a další kreativní aktivity a u Armády spásy na ně čeká unikátní minigolf The Way, popisující cestu, kterou Armáda spásy pomáhá překonávat překážky lidem na okraji společnosti.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.