ArcelorMittal Ostrava a její aktivní záložníci se stali Dobrými anděly. Náhrady od armády poputují na pomoc dvěma rodinám na Ostravsku

Ostrava, 25. ledna 2018 - Jsou připraveni pomáhat při přírodních katastrofách a chránit obyvatele země před nebezpečím. Nyní se členové aktivních záloh Armády České republiky z řad zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava stali prostřednictvím daru hutě i Dobrými anděly. Peníze z armádních náhrad, které huť dala k dispozici pro dobročinné účely, se rozhodli vynaložit na pomoc rodinám s dětmi, jež se vlivem vážné nemoci dostaly do tíživé situace. Částka 91 083 koruny bude pomáhat dvěma rodinám na Ostravsku po dobu 12 měsíců.

Aktivní zálohy Armády České republiky jsou kombinací civilního a vojenského povolání. ArcelorMittal Ostrava patří s devíti členy aktivních záloh k největším zaměstnavatelům těchto složek. Huť jim umožňuje účast na povinných i dobrovolných cvičeních, za což jí vojenský správní úřad vyplácí náhrady. Náhrady huť dala k dispozici svým aktivním záložníkům, aby je použili na dobročinné účely dle svého uvážení.

„Huť dostává od armády náhrady za to, že nám při zaměstnání umožňuje pracovat i „vojensky“. Jsme rádi, že můžeme touto částkou pomoci někomu potřebnému a rozhodli jsme podpořit organizaci Dobrý anděl,“ říká praporčík Jaroslav Holík, předák expedice válcoven v ArcelorMittal Ostrava a člen Pěší roty AZ pplk. Josefa Otiska u KVV Ostrava.

Dobrý anděl má za cíl pravidelnými příspěvky pomáhat rodinám s dětmi, které se vlivem vážné nemoci dostaly do těžké situace. „Dobrého anděla jsme vybrali proto, že armádu také můžeme chápat jako dobrého anděla, který chrání náš stát, my jako zaměstnanci huti se v oblasti bezpečnosti také chráníme a podporujeme navzájem a tímto projektem se staneme Dobrým andělem i tam, kde osud nebyl tolik milosrdný,“ dodává Holík.

„Jakmile se v rodině objeví závažná nemoc, často ji doprovází přerušení zaměstnání jednoho z rodičů a dlouhodobější finanční výdaje navíc. To pro rodiny není vůbec jednoduché, a proto jim prostřednictvím našich dárců nabízíme pravidelnou měsíční podporu v řádů několika tisíc korun,“ vysvětluje Šárka Procházková, výkonná ředitelka nadace Dobrý anděl.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.