M + 420 606 774 346

Ostravská strojírna ArcelorMittal dodá vagónové výklopníky pro polskou elektrárnu Jaworzno III

Ostrava 21. února 2017 – Ostravská strojírna ArcelorMittal Engineering Products Ostrava, dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, získala ve spolupráci se svou sesterskou společností ArcelorMittal Service Group v Katowicích zakázku na výrobu dvou vagónových výklopníků pro polskou elektrárnu Jaworzno III v hodnotě téměř 30 milionů korun. Výklopníky se nyní vyrábějí a budou dodány do poloviny letošního roku.

„Dobré vztahy, technická zkušenost a především nejlepší nabídka – to vše přispělo ke konečnému vítězství. Jsme schopni nabídnout výrobu klíčových komponentů tak, abychom měli nejlepší výrobní čas ve srovnání s konkurencí a zároveň předčili očekávání zákazníka,“ říká Daniel Doležal, manažer pro prodej a marketing v ArcelorMittal Engineering Products Ostrava. Rotorové výklopníky se budou v elektrárně starat o vyklápění vagónů s uhlím. Výklopník celý vagón nadzvedne a otočí o 175°, čímž se obsah vagonu vyprázdní. Každý výklopník bude mít nosnost 90 tun a za jednu hodinu vyklopí až 20 vagonů, tedy až 1100 tun uhlí.

ArcelorMittal Engineering Products Ostrava, s.r.o. je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a výrobně-opravárenským závodem. Závod sdružuje strojírenskou a slévárenskou výrobu. Základní sortiment strojírenských výrobků tvoří výroba strojních dílů a zařízení, ocelových konstrukcí a železničního dvojkolí. V oblasti slévárenství je závod zaměřen na výrobu odlitků z oceli a litiny. Další významnou činností závodu jsou opravy elektrických strojů, výroba válců pro válcovny a tepelné zpracování strojírenských výrobků.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 150 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci dokončené v roce 2015 vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.

Vagonový výklopník

Výklopník 3D