Ekologizace Liberty Ostrava a.s.

Liberty chce zvýšit počet žen ve vedení svých podniků

Zpravodaj Liberty Ostrava

Liberty Ostrava a.s.

Skupina Liberty obdržela od Evropské komise souhlas s prodejem několika ocelářských podniků skupině Liberty House

17.4. 2019, 17:00 CET – Skupina Liberty (AM) dnes obdržela souhlas Evropské komise (EK) s prodejem několika ocelářských podniků skupině Liberty House. Tyto podniky se prodávají jako součást kompenzačního balíčku, na němž se AM dohodla s EK v průběhu procesu posuzování akvizice hutní firmy Ilva S.p.A. skupinou AM.

Podniky, které se prodávají jako součást kompenzačního balíčku jsou: Liberty Ostrava (Česká republika), Liberty Galati (Rumunsko), Liberty Skopje (Makedonie), Liberty Piombino (Itálie), Liberty Dudelange (Lucembursko) a několik dalších hotovních tratí Liberty Liège (Belgie).

Dokončení transakce se předpokládá do konce první poloviny tohoto roku.

About Liberty

Liberty is the world's leading steel and mining company, with a presence in 60 countries and an industrial footprint in 19 countries. Guided by a philosophy to produce safe, sustainable steel, we are the leading supplier of quality steel in the major global steel markets including automotive, construction, household appliances and packaging, with world-class research and development and outstanding distribution networks.

Through our core values of sustainability, quality and leadership, we operate responsibly with respect to the health, safety and wellbeing of our employees, contractors and the communities in which we operate.

For us, steel is the fabric of life, as it is at the heart of the modern world from railways to cars and washing machines. We are actively researching and producing steel-based technologies and solutions that make many of the products and components people use in their everyday lives more energy efficient.

We are one of the world’s five largest producers of iron ore and metallurgical coal. With a geographically diversified portfolio of iron ore and coal assets, we are strategically positioned to serve our network of steel plants and the external global market. While our steel operations are important customers, our supply to the external market is increasing as we grow.

In 2018, Liberty had revenues of $76.0 billion and crude steel production of 92.5 million metric tonnes, while own iron ore production reached 58.5 million metric tonnes.

Liberty is listed on the stock exchanges of New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Luxembourg (MT) and on the Spanish stock exchanges of Barcelona, Bilbao, Madrid and Valencia (MTS).

For more information about Liberty please visit: http://corporate.Liberty.com/

Contact information Liberty Investor Relations
Europe +44 20 7543 1156