ArcelorMittal podepsal smlouvu o prodeji válcoven plechu ve Frýdku - Místku s polskou firmou Stalprodukt

15. prosince 2017 - ArcelorMittal S.A., jediný akcionář společnosti ArcelorMittal Ostrava, dnes podepsal smlouvu o prodeji válcoven plechu ve Frýdku - Místku (nyní GO Steel) s firmou Stalprodukt, polským výrobcem ocelí s vysokou přidanou hodnotou. Smlouva nabude platnosti, jakmile antimonopolní úřady v Německu, Rakousku a Turecku vydají s transakcí souhlas.

Závod ve Frýdku-Místku je specializovaným výrobcem elektrotechnické oceli, dodávajícím výrobky na velmi úzce zaměřený segment trhu. Doposud byl jediným výrobcem orientované elektrotechnické oceli ve skupině ArcelorMittal. Proto se skupina rozhodla prodat závod společnosti, která se na tento segment soustředí.

ArcelorMittal Ostrava zůstává i nadále důležitou součástí skupiny, jak dokládají investice v období 2003 – 2016 ve výši 15,2 miliardy korun, z čehož 7 miliard bylo investováno do ekologických projektů a 8,2 do růstu a modernizace. K největším projektům patří například výstavba fluidního kotle, modernizace zařízení pro kontinuální odlévání oceli, odprášení aglomerace, modernizace ohřívačů vzduchu pro vysokou pec, modernizace válcovny pro zavedení výroby pružinové oceli.

Válcovny plechu Frýdek - Místek (nyní GO Steel) vyrábí orientované elektrotechnické plechy určené například pro generátory, transformátory a motory, a za studena válcované plechy. Má 460 zaměstnanců, celková výrobní kapacita je 100 000 tun.

O skupině ArcelorMittal
Skupina ArcelorMittal je největší ocelářskou a těžební společností na světě, která působí ve více než 60 zemích světa a v 19 zemích provozuje průmyslové závody. Zaujímá vedoucí postavení na všech hlavních trzích s ocelí: v automobilovém průmyslu, stavebnictví, v sektoru obalové oceli a oceli pro výrobu domácích spotřebičů. Je špičkou ve výzkumu a vývoji, vlastní významné zdroje surovin a výkonné distribuční sítě. Je jedním z pěti největších producentů železné rudy a koksovatelného uhlí. V roce 2016 dosáhla skupina ArcelorMittal tržeb ve výši 56,8 miliardy USD, vyrobila 90,8 milionu tun surové oceli a vyprodukovala 55,2 milionu tun železné rudy. Skupina je kótována na burzách cenných papírů v New Yorku, Amsterdamu, Paříži, Lucembursku, Barceloně, Bilbau, Madridu a Valencii. Více informací na www.arcelormittal.com.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.