M + 420 606 774 346

Zaměstnanecké granty ArcelorMittal Ostrava pomohou neziskovým organizacím v regionu už pojedenácté

Ostrava, 15. června 2017 – Huť ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti už pojedenácté přispěly dobročinným projektům v Moravskoslezském kraji. Mezi 38 neziskových organizací rozdělily 546 550 korun. Dobročinné a veřejně prospěšné projekty přihlašovali do výběru o podporu tradičně zaměstnanci, kteří s neziskovými organizacemi spolupracují. Granty pomohou například v oblastech volnočasových aktivit pro děti a mládež, vzdělávání, zdraví a bezpečnosti, životního prostředí a v sociální oblasti.

„Snažíme se naše zaměstnance dlouhodobě podporovat v jejich úsilí. Granty slouží jako příspěvek pro projekty, které se věnují prospěšným aktivitám pro děti, seniory nebo osoby s postižením. Od zahájení programu zaměstnaneckých grantů v roce 2010 jsme podpořili už 443 projektů neziskových organizací v kraji celkovou částkou 5 103 893 korun,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení Firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Letos zaměstnanci huti a jejích dceřiných společností žádali o podporu charitativních projektů už pojedenácté. Podmínkou bylo, že musí s neziskovou organizací dlouhodobě spolupracovat. Komise obdržela 97 žádostí, ze kterých vybrala 38 nejvíce společensky prospěšných projektů. Mezi ně rozdělila částku 546 550 korun. Příspěvky pro jednotlivé projekty se pohybují od 5 000 do 30 000 korun.

Podpora letos směřuje například do denního stacionáře LYDIE Český Těšín na nákup elektrického zvedáku, který pomáhá dětem a mládeži se zdravotním postižením. Tělovýchovná jednota Vřesina nakoupí sportovní vybavení pro děti a mládež a Český svaz včelařů pořídí ochranné pomůcky a vybavení pro včelařský kroužek. K dalším podpořeným projektům patří například párty tábor JOY CAMP Kateřinice 2017, pobyt dětí na hipoterapii od sdružení PINOKIO nebo herní a didaktické prvky pro speciální vzdělávání ve venkovním prostředí v Mateřské škole PAPRSEK.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.