Chráněné dílny získaly z vánočních trhů v ostravské huti více než 96 tisíc korun

Ostrava 14. prosince 2017 – Už podeváté se v ArcelorMittal Ostrava konaly vánoční trhy chráněných dílen. Zaměstnanci huti a jejích dceřiných společností nakupovali keramické výrobky, svíčky, vánoční dekorace, přání nebo hračky pro děti. Jedenáct neziskových organizací z Ostravy a okolí získalo prodejem ručně vyrobených produktů celkovou částku 96 725 korun.

„Prosincové trhy chráněných dílen jsou u nás už tradicí. Je to čas, kdy se do huti dostane ta pravá vánoční atmosféra. Zaměstnanci se tu potkávají a kupují dárky pro své nejbližší, ale zároveň pomáhají ostatním lidem. Těší nás, že můžeme chráněným dílnám dát možnost prodeje jejich výrobků,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Jedenáct stánků neziskových organizací mohli zaměstnanci navštívit ve čtvrtek 14. prosince v budově ředitelství ArcelorMittal Ostrava. Za peníze utržené z prodeje chráněné dílny nakupují potřeby pro další výrobu nebo na rozvoj své činnosti. Většinu neziskových organizací už zaměstnanci znají z trhů v minulých letech.

„Jako většina dětí i ty z našeho domova rády vyrábějí, malují, kreslí, pletou, lepí, vystřihují, prostě dělají něco, co potěší je samotné nebo udělá radost někomu jinému. Proto máme v našem domově „duhovou dílnu“, ve které děti zhotovily originální předměty i pro vánoční trhy huti. Za peníze z prodeje dětem nakoupíme materiál a vybavení pro dílnu a umožníme jim zajít si třeba do kina,“ uvedla Lucie Richterová z Dětského domova Loreta.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.