Zaměstnanci ostravské huti odpracovali ve 26 neziskových organizacích 765 hodin

Ostrava 11. prosince 2018 - Celkem 102 zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava se letos zapojilo do firemního dobrovolnictví, které probíhá v ostravské huti už jedenáct let. Zaměstnanci mají možnost vyměnit svůj běžný pracovní den za den pomoci v neziskových organizacích v Ostravě a okolí. Letos zaměstnanci odpracovali ve 26 neziskových organizacích celkem 765 hodin, což představuje finanční hodnotu přibližně 237 000 korun.

Zaměstnanci huti například renovovali židle pro děti, dělali společnost seniorům nebo duševně nemocným, uklízeli zahrady, sekali trávu, čistili okapy, štípali a skládali dříví, stěhovali zdravotnické pomůcky a nábytek. Také připravili mikulášskou nadílku pro 234 dětí. Celkem v letošním roce pomáhali ve 26 organizacích, jejichž zástupci tuto pomoc vítají.

„Děkujeme za pomocníky, byli skvělí. Práci stihli rychle, takže jsme jim mohli zadat ještě další,“ říká Jana Pastrňáková z Mobilního hospice Ondrášek.

Příležitost pomáhat oceňují také zaměstnanci huti. Dny Firemního dobrovolnictví, kdy vymění běžnou pracovní náplň za pomoc v neziskových organizacích, huť pořádá už od roku 2008.

„Dnes jsem si po dlouhé době připadal trošičku užitečný. Podobnou zkušenost všem vřele doporučuji. Já osobně využiju první další možnosti a přijdu pomoct zas. Má to smysl,“ hodnotí Ivo Jelšík z rourovny, který pomáhal v organizaci Kola pro Afriku.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal má v Moravskoslezském kraji 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2017 činil 36 646 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.