Zaměstnanci ostravské huti uspořádali sbírku pro potřebné. Pro pomoc neziskovým organizacím darovali 290 kilogramů oblečení, hračky i elektroniku

Ostrava 8. prosince 2017 – V huti ArcelorMittal Ostrava se zaměstnanci rozhodli pomoci potřebným lidem a u příležitosti mezinárodního svátku dárcovství Giving Tuesday uspořádali sbírku oblečení, hraček, elektroniky a bižuterie. Všechny darované věci získaly charitativní second-handy Moment, kde budou předměty dále prodávat. Výtěžek z prodeje poputuje neziskovým organizacím Mobilní hospic Ondrášek, denní stacionář Žebřík, Kola pro Afriku a Save Elephants.

„Podařilo se nám nashromáždit více, než jsme doufali. Jsem moc ráda, že touto formou můžeme pomoci potřebným. Všem zaměstnancům, kteří se do sbírky zapojili, patří velké poděkování,“ uvedla Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Pomocí potřebným se zaměstnanci stali součástí celosvětového svátku dárcovství probíhajícího v České republice již druhým rokem. Pracovníci huti nashromáždili celých 290 kilogramů nepoškozeného oblečení, které doplnily knihy, bižuterie, elektronika, keramika a hračky. Veškeré darované předměty byly předány charitativním obchodům Moment. Ty následně nabídly věnované věci k prodeji. Výtěžek z prodeje získají neziskové organizace Mobilní hospic Ondrášek, denní stacionář Žebřík, Kola pro Afriku a Save Elephants.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.