Týden zdraví v huti se zaměří na prevenci onemocnění a zdravý životní styl

Ostrava 7. září 2018 - Jak je již tradicí, také letos se v ArcelorMittal Ostrava uskuteční Týden pro podporu zdraví. Od 10. do 15. září se pracovníci huti a jejích dceřiných společností mohou zapojit do některého z programů, které mají za cíl připomenout, že dbát o své zdraví je důležité. Absolvují bezplatná preventivní vyšetření kůže, prsou, výcvik správného pohybového režimu, masáže i sportovní aktivity. Každoročně se zúčastní několik tisíc zaměstnanců.

„Týden zdraví je v huti oblíbený, každý rok se zapojí několik tisíc pracovníků, což svědčí o tom, že naši zaměstnanci mají zájem o udržování dobré kondice a chtějí vést zdravý životní styl,“ uvedl Jiří Michálek, ředitel pro bezpečnost a zdraví ArcelorMittal Ostrava.

Pro zaměstnance huti ArcelorMittal Ostrava a jejích dceřiných společností je v průběhu Týdne pro podporu zdraví připravena řada aktivit. Dlouhodobě se v ostravské huti zaměřují zejména na prevenci onemocnění a podporu zdraví, což je efektivnější cesta, než řešit následky jejich zanedbání.

Letos mají zaměstnanci možnost absolvovat například vyšetření kožních znamének nebo vyšetření prsou ultrazvukem. Připraven je i výcvik zdravého sedu či stoje a správného pohybového režimu při práci. K dispozici budou masáže nebo funkční zkoušky ochranných pracovních pomůcek. S prevencí souvisí také zdravé stravování, proto se během celého týdne v zaměstnaneckých kantýnách servíruje zdravé menu. Tradiční součástí programu je fotbalový turnaj, kdy proti sobě hrají jednotlivé závody huti.

Ochrana zdraví je v huti spojena s dodržováním bezpečnostních pravidel nejen na pracovišti. V průběhu týdne se v areálu bude měřit rychlost a proběhnou kontroly vybavení cyklistů. V sobotu pak bude pro děti zaměstnanců připraven Den otevřených dveří u hasičského záchranného sboru huti s ukázkami techniky a zásahu hasičů.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají téměř 7000 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2017 činil 36 646 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.