ArcelorMittal Ostrava se postará o praktické vzdělávání učňů

Ostrava 3. října 2017 - ArcelorMittal Ostrava se ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a Svazem průmyslu a dopravy České republiky zapojí do regionálního pilotního projektu s prvky duálního vzdělávání. Ten má za cíl vybudovat silnou generaci kvalifikovaných pracovníků. Ostravská huť podpoří obory strojní mechanik a elektrikář na Vítkovické střední průmyslové škole a Střední škole elektrotechnické v Ostravě. Kromě kvalitní praxe přinese program placené stáže a garance budoucího zaměstnání.

„Námi podporované programy přinesou daleko větší propojení studentů se skutečnou praxí, a co víc, ti kteří se budou ve škole snažit, dostanou odměnu v podobě stipendií či atraktivních stáží a pracovních nabídek,“ uvedl k novému programu Jan Rafaj, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy ArcelorMittal Ostrava.

Pilotní projekt, který ArcelorMittal Ostrava spouští od školního roku 2018/2019, má za cíl naplno podpořit technické vzdělávání v Moravskoslezském kraji. Současní deváťáci, kteří si některý z programů vyberou, se tak při svém studiu mohou těšit na zajímavé novinky. Do praktické výuky v reálném výrobním prostředí se zapojí experti huti, kteří studentům předají své dlouholeté zkušenosti, připravena jsou také stipendia za dobré studijní výsledky a dlouhodobé placené stáže, na nichž si studenti osvojí praktické dovednosti. Těm nejšikovnějším bude firma garantovat i budoucí zaměstnání. ArcelorMittal Ostrava bude spolupracovat s Vítkovickou střední průmyslovou školou, kde se zapojí do programu studenti oboru strojní mechanik, a Střední školou elektrotechnickou v Ostravě, kde bude součástí duálního vzdělávání obor elektrikář.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.