M + 420 606 774 346

Novým generálním ředitelem ArcelorMittal Ostrava byl jmenován Ashok Patil

Ostrava, 2. května 2017 – Novým generálním ředitelem ArcelorMittal Ostrava se stává současný člen představenstva ArcelorMittal Ostrava a generální manažer skupiny ArcelorMittal Ashok Patil. Ve funkci střídá Vijaye Mahadevana, který odchází na vlastní žádost.

Ashok Patil1 (50), člen představenstva ArcelorMittal Ostrava, byl k 1. květnu 2017 jmenován generálním ředitelem společnosti. V minulosti již v ostravské huti působil jako finanční ředitel.

Ashok Patil pracuje ve skupině ArcelorMittal od roku 2001. Začínal v ArcelorMittal Galati v Rumunsku jako finanční manažer odpovědný za strategické plánování a controlling. V roce 2005 se stal výkonným asistentem člena vedení skupiny ArcelorMittal v Londýně. Později převzal pozici vedoucího pro vnitřní záležitosti skupiny, kde měl mimo jiné na starosti interní audit, SOx a řízení rizik. Od roku 2012 působil v ArcelorMittal Ostrava jako finanční ředitel zodpovědný za finance, IT, nákup a za strojírenský závod. Od dubna 2016 byl finančním ředitelem divize Business Division East.

Ashok Patil vystudoval strojní inženýrství, je držitelem titulu MBA v oblasti financí a marketingu a certifikovaným odborníkem ve finanční správě.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7000 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2016 činil 35 104 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Aby ještě více přispívala k trvale udržitelnému rozvoji, určila si 10 ukazatelů a s nimi spojené cíle, na jejichž plnění dohlíží nejvyšší vedení firmy. Jediným akcionářem je ArcelorMittal S.A.

1 česká transkripce Ašok Patil